Nieuwe Xbox One Adaptive Controller voor mindervaliden aangekondigd

Eerder werd er al een foto van de nieuwe controller gelekt op Twitter. Nu heeft Microsoft deze controller, die de Xbox Adaptive Controller gaat heten, bevestigd. Met veel verschillende joysticks en adapters moet de controller de Xbox One toegankelijker maken voor mensen met veel verschillende handicaps. De controller moet "later dit jaar" uitkomen.

Nieuwe Xbox One Adaptive Controller controller is modulair

De basis-unit van de controller is een grote witte controller met enkele knoppen en twee grote touchpads, maar het belangrijkste gedeelte zit aan de achterkant. Hier bevinden zich een groot aantal aansluitingen voor de add-ons. Onder deze add-ons zijn een Quadstick die met de mond bestuurd kan worden, een joystick die doet denken aan de oude Wii-nunchuck, en een mount waarmee de game bestuurd kan worden met je benen.

Over het ontwikkelen van de controller zei algemeen directeur Leo Del Castillo: "Bij deze investering hopen we op een winst die niet in geld is uitgedrukt." In de introductievideo van de controller is te zien hoe gamers met verschillende handicaps voor het eerst weer kunnen gamen op de Xbox One. Zo prijst een gamer met een hersenverlamming waardoor de rechterhelft van zijn lichaam niet goed meer beweegt de touchpads waardoor hij minder kleine bewegingen hoeft te maken.

Nieuwe Xbox One controller achterkant

Gaming voor iedereen

Het ontwikkelen van deze controller is onderdeel van Microsofts Gaming for Everyone-programma. Hiermee probeert het bedrijf gamen inclusiever te maken voor gamers met een beperking of handicap. Eerder dit jaar won Microsoft de Amerikaanse Helen Keller award voor het werk dat er gedaan was om Microsoft producten gebruiksvriendelijker te maken voor mensen met een visuele beperking.

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2018-05-18 Home, Games & Consoles 0 1196

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende