Top 5 beste E3 2018 Bethesda persconferentie aankondigingen

Als er wel één uitgever is die een gezonde dosis zelfspot heeft, dan is het Bethesda wel. Een (nep) aankondiging van Skyrim voor de smart-koelkast en Alexa van Amazon heeft menig glimlach tevoorschijn getoverd, een emotie die vorig jaar ook bij het sprookjesachtige Bethesdaland om de hoek kwam kijken. Alhoewel veel van Bethesda's aankondigingen gedaan zijn met hier en daar wat humor, valt er niet te ontkennen dat er ook keihard gescoord is. Oh gamers toch, wat krijgen we weer een zin in wat er komen gaat!

5. Prey DLC: Mooncrash

We trappen af met de aankondiging van de Prey DLC die niet geheel onverwacht kwam. Bethesda heeft de afgelopen maanden wat subtiele hints gegeven over iets dat de terugkeer naar de ruimte de moeite waard maakt. Deze eerste grote DLC genaamd Mooncrash neemt spelers mee naar een gevaarlijke maanbasis waar de Typhon de boel over dreigen te nemen. Het klinkt als een simpele locatiewissel ten opzichte van de hoofdgame, maar Mooncrash kent een kleine twist.

Je pelgrimstocht op de maan is in een soort roguelike formule gegoten. Dit houdt in dat elke keer wanneer je doodgaat, je de missie om de maan te verlaten opnieuw moet beginnen. Het verrassingseffect is dat wanneer je aan een nieuwe poging begint, voorwerpen en vijanden willekeurig geplaatst worden. Zo weet je nooit waar je aan begint en is het telkens een nieuwe uitdaging.

Wanneer de release van Mooncrash zou zijn, was een tweede schrik. Vandaag namelijk al! Mocht de liefde voor Prey weer aangewakkerd zijn, kan je later in de zomer nog genieten van een nieuwe spelmodus waarin je verstoppertje speelt met andere spelers die Mimics spelen. Nog meer Prey aandacht is onderweg, want er staat in de zomer ook nog een VR-ervaring in de planning.


4. Wolfenstein Youngblood

Wolfenstein staat gelijk aan hersenloos, maar vermakelijk knalvoer. Het mag dan ook geprezen worden dat de franchise doordendert door een nieuw deel te presenteren dat, voor eens, niet een mannelijke hormonenbonk in de hoofdrol heeft. Zo zullen de tweelingdochters van BJ Blazkowicz schitteren in het nazi-vrij houden van Parijs.

Youngblood heeft nog geen duidelijke releasedatum afgezien van het labeltje 2019. Waar wel meer informatie over verspreid is, is het gegeven dat het een co-op game wordt. Met z'n tweeën kontschoppen is vanzelfsprekend dubbel zo leuk als de kwaliteit van voorgaande delen aangehouden wordt.


3. Collector's Editions

Als het gaat om Collector's Editions is er geen middenweg. Het is altijd weer een gok of je hoop dikke stront besteld dat kapot gaat binnen een dag, of dat er een godsgeschenk wordt geleverd. Tijdens de E3 2018 Bethesda persconferentie associeerden we de getoonde speciale edities eerder met die laatste categorie.

Het naar de bankrekening staren begon al tijdens de nieuwe beelden van RAGE 2. Op een gegeven moment werd er in de trailer een reclame getoond waar één van ingame figuranten naar zat te kijken. Er ontstond enige twijfel of dit nou een legitieme Collector's Edition zou zijn, of dat het maar een grapje was om het publiek op het verkeerde been te zetten. Hallelujah, het was geen begoocheling en voor zo'n 120 euro is dit prachtige pratende hoofd van Ruckus the Crusher van jou!

Naast een ode aan RAGE 2, weet ook Fallout 76 met adembenemende goodies te komen. Wat dacht je van een draagbare T-51B power armor helm, een canvas tas, een glow in the dark wereldkaart, 24 verzamelbare figuurtjes, en toegang tot de Fallout 76 BETA (Break-it Early Test Application). Als je zelfs met dit pakket geen nucleair tijdperk weet te overleven, dan weten wij het ook niet meer.

De Fallout 76 Power Armor editie zal ongeveer rond de 200 euro kosten, mits deze niet binnen één minuut al uitverkocht is.


2. The Elder Scrolls VI

Het heeft een eeuwigheid geduurd, maar eindelijk is Bethesda gezwicht. Waarschijnlijk waren er geen platformen meer over om Skyrim op te lanceren, dus moest er gewerkt worden aan een zesde deel. Een niet veel zeggende trailer en weinig woorden later weten we nog steeds niet precies hoe en wat. In principe maakt dat ook nog niet uit, want een bevestiging van een game als deze zou zelfs de meest saaie presentatie nog uit het slop trekken.


1. Fallout 76

Zo'n een derde van de gehele show werd besteed aan een project dat een paar weken geleden nog onwaarschijnlijk leek. Een totaal nieuwe Fallout game die qua omvang vier keer zo groot en, mochten we Todd Howard geloven, 16 keer zo gedetailleerd als Fallout 4. Zelfs als de locatie de enige verandering was hadden veel gamers nog geen seconde na hoeven denken om deze titel op hun radar te houden. Gelukkig breekt de franchise met zijn eigen motto 'War, war never changes' door het eens over een heel andere boeg te gooien.

De singleplayers van Fallout 3 en New Vegas waren, op z'n minst, erg vermakelijk wanneer je je eigen weg volgde. Fallout 76 zet nog een stap vooruit door de game geheel onlinespeelbaar te maken met tientallen andere spelers in één wereld. Samen Deathclaws en andere gedrochten uitroeien klinkt als een strak plan, maar de mede vault-verlaters van het leven beroven is ook niet ondenkbaar. Het personage is niet server gebonden, dus als je te berucht bent vertrek je gewoon weer!

Naast multiplayer spelen diversiteit van omgevingen en het bouwen van een basis ook grote rollen. Deze basis is niet langer meer een vast stukje land (tot ziens Preston), maar past in een klein pakketje dat je mee op reis kan nemen. Enorm handig wanneer je dorpje wilt bouwen met andere spelers.

De grote hoeveelheid aan informatie waar Todd mee strooide wordt benoemd als de beste aankondiging van de E3 2018 Bethesda persconferentie. Over vijf maanden zien we of hij zich aan zijn woord houdt, want de game komt op 14 november uit op Xbox One, PS4 en PC.

Geplaatst op 2018-06-12 Home, Games & Consoles 0 4461

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende