The Legend of Zelda Breath of the Wild release - Wat is er nieuw?

We moeten nog even wachten op de The Legend of Zelda Breath of the Wild release. Gelukkig lijkt dit wel ten goede van de kwaliteit van het eindproduct te zijn. The Legend of Zelda Breath of the Wild lijkt de reeks namelijk in een geheel nieuwe richting te gaan sturen. Zo wordt er met een hoop conventies gebroken en heeft de gameplay een flinke update gekregen.

5. Verkennen

Waar The Legend of Zelda altijd wel een reeks is geweest waarin je grote overworlds kon verkennen, wordt hier in The Legend of Zelda Breath of the Wild nog meer nadruk op gelegd. Zo zul je vrijwel direct in een zeer uitgestrekte wereld worden losgelaten, vol met dingen om te ontdekken.

In dit opzicht doet The Legend of Zelda Breath of the Wild zelfs een beetje denken aan de allereerste game in de reeks, waarin je ook alle ruimte kreeg om de wereld en kerkers in je eigen tempo en volgorde te ontdekken. Je wordt wederom losgelaten en de game houdt dan ook niet constant je hand vast.

Het koninkrijk Hyrule was tevens nog nooit zo gigantisch! Vooralsnog hebben we alleen een gebied kunnen verkennen dat bekendstaat als The Great Plateau. Wanneer wij op de kaart uitzoomen, wordt duidelijk dat dit enorme stuk land nog maar een fractie van de game-wereld is. Er valt dus nog genoeg te ontdekken in Hyrul

4. Overleven in het wild

Link moet in het enorm verwilderde Hyrule overleven. Waar hij vroeger gewoon met zijn zwaard het gras kon maaien om op zoek te gaan naar hartjes, zal hij ditmaal andere stappen moeten nemen om zijn gezondheidsmeter hoog te houden. Zo kan hij bijvoorbeeld met pijl en boog op allerlei wilde dieren jagen voor vlees.

Link wordt hiermee dan ook een ware jager-verzamelaar. Wanneer hij genoeg ingrediënten heeft verzameld, kan hij naar één van de ketels gaan die door het land verspreid staan om een gerecht te bereiden waarmee hij zijn gezondheidsmeter kan bijvullen.

Ook brengt dit survival-element andere dingen met zich mee, zoals het temmen van paarden en het omhakken van bomen. Het overleven lijkt dan ook een interessant nieuw aspect te worden in de The Legend of Zelda Breath of the Wild release.3. Wapensysteem

Een andere grote verandering in de The Legend of Zelda Breath of the Wild release is dat je niet meer een vast wapen bij je zult dragen. In plaats daarvan hebben je wapens net als in een hoop RPG's een durability. Dit houdt in dat je wapen breekbaar is en na een tijdje kapotgaat. Daar staat tegenover dat je nu wapens van je tegenstanders kunt stelen.

Wanneer je een vijand aanvalt, laat deze soms direct al zijn wapen vallen. Als je dan snel genoeg bent, kun je deze afpakken voordat je vijand hem weer opraapt. Zo zul je kunnen wisselen uit een groot arsenaal aan knuppels, zwaarden en andere slag- en steekwapens. Een toffe toevoeging, maar we hopen wel dat we later in de game het Master Swordbemachtigen!2. Nieuwe vaardigheden

Maar er wordt in de The Legend of Zelda Breath of the Wild relase met nog meer conventies gebroken! Zo kon Link voorheen alleen springen als hij richting de rand van een plateau rende. Dit is echter het niet meer het geval en Link kan nu te allen tijde springen. Dit lijkt misschien een kleine aanpassing, maar verandert in feite een hoop voor de gameplay.

Ook kan Link nu op allerlei verschillende constructies en muren klimmen. Zo bereikt hij met het grootste gemak hoge grond. Wel verschijnt er tijdens het klimmen een meter die het uithoudingsvermogen van Link weergeeft. Wanneer deze leeg raakt, zal Link het niet meer volhouden om door te klimmen en valt hij naar beneden.


1. Speciale meters

Het uithoudingsvermogen van Link is niet het enige wat je in de gaten moet houden. Zo zijn er ook een nieuwe thermometer en geluidsmeter toegevoegd aan de HUD. De thermometer doet precies wat je ervan verwacht en geeft de huidige temperatuur aan.

Wanneer Link het namelijk te koud krijgt, zal hij beginnen te bibberen waardoor zijn gezondheid begint af te nemen. Dit kun je voorkomen door hem warmere kleding aan te laten trekken. Ook als het te heet wordt, zal Link zijn outfit hieraan moeten aanpassen. Je moet dus goed opletten wanneer je bijvoorbeeld ijs- of vuurgebieden betreedt!

De geluidsmeter geeft aan hoe stil of lawaaiig Link is. Wanneer hij geruisloos voortbeweegt, zal hij beter kunnen sluipen. Dit helpt weer bij het jagen op wilde dieren of het temmen van wilde paarden. Een handige toevoeging in de The Legend of Zelda Breath of the Wild release dus!

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2016-08-23 Home, Games & Consoles 0 1033

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende