FIFA 17 speler ratings uitgelegd

Zijn hulp? Deze bestaat uit 9000 leden van een EA Sports-netwerk, ook bekend als data-reviewers. Hoewel deze groep bestaat uit een aantal professionele scouts en coaches, is grootste deel ervan seizoenskaarthouder bij een professionele voetbalclub - zij zien erg veel matches en dat is ideaal.

FIFA 17 speler ratings in de praktijk

"Er is altijd een speler in de tweede divisie van Zwitserland die wordt gekocht op de dag van de transfer deadline", vertelt Mueller-Moehring aan ESPN FC, "en het enige wat je van deze speler weet is z'n naam, geboortedatum en speelpositie - die positie kan zo precies zijn als in, 'Oh, hij is een middenvelder.' En hiermee moet ik het dan doen."

Hoe komt zo'n speler dan toch met ratings in de game terecht?

"Door een beetje te gokken ten eerste, totdat onze mensen hem hebben zien spelen' Meestal gebeurt dat al vrij snel volgens Mueller-Moehring: 'Informatie vanuit de data-reviewers wordt dan via een beveiligde afdeling van EA Sports-website doorgegeven."

FIFA 17 speler ratings

Statistieken? Lastig in de praktijk

Er is volgens Mueller-Moehring geen centrale plek om zulke data te verkrijgen. EA houdt daarom een eigen online database bij, met de hulp van de data-reviewers. Geavanceerde statistieken die van (speler)trends uitgaan zijn incompleet of bestaan gewoon niet. FIFA 17speler ratings komen dus eigenlijk vooral uit eigen initiatief van EA.

Puur vanuit individuele statistieken hiernaar kijken helpt ook niet vanwege het volgende: 'Deze statistieken, in vele gevallen, vertegenwoordigen niet de specifieke omstandigheden', zegt Mueller-Moehring. Wanneer een speler een bepaald percentage van slagen in bal passen heeft, dan verschilt het ook nog erg of diegene voor bijv. Bayern Munchen speelt, of Manchester City.

FIFA 17 speler ratings

Specifieke omstandigheden onderscheiden

Daarnaast heb je te maken met factoren als trainer van de club; een strategie die om balbezit draait betekent nog niet dat de speler goed is in passen. Hetzelfde geldt voor statistieken van balcontrole en tackelen.

Een speler die erg goed speelt in de Premier League krijgt waarschijnlijk extra technische stats in de game, bijvoorbeeld tussen 80 en 84, terwijl een speler uit de tweede divisie - met enkele zeldzame uitzonderingen - zou normaliter niet boven de 70 punten uitkomen. Als het gaat om fysieke statistieken, dan wordt dit onderscheid niet gemaakt zegt Mueller-Moehring: 'Er zijn sterke, evenals snelle spelers in elke competitie van de wereld.'

Met de hulp van 300 data-aanpassers van EA, evenals de 9.000 data-reviewers, worden de gegevens in 300 verschillende velden en 35 specifieke attribute categorieën ingedeeld die uiteindelijk de algehele FIFA 17 speler ratings maken.

EA Sports heeft een uitgebreide lijst met de beste 50 FIFA 17 spelers online gezet. Hoe vinden jullie dat de kwaliteiten van spelers worden vertegenwoordigd in de nieuwe FIFA-game?

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2016-09-29 Home, Games & Consoles 0 1007

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende