Gran Turismo Sport car list - Alle klasses uitgelicht

Group N

In deze klasse zitten de normale wegauto's. Deze zijn niet tot nauwelijks aangepast aan het circuitracen en zullen logischerwijs wat moeilijker onder controle te houden dan zijn de echte racewagens. Althans, als jij hard het gas indrukt, zul je merken dat jouw wegauto daar veel moeite mee zal krijgen.

De Group N-klasse is verder onderverdeeld in acht verschillende divisies, gerangschikt op het maximale aantal PK's dat de auto's hebben. De Mazda Roadster S zit bijvoorbeeld in de N100 klasse, bestemd voor auto's met het minste aantal PK's.

De Bugatti Veyron 16.4 daarentegen zit in de N1000 klasse, de hoogste van allemaal. Niet gek natuurlijk, want de Veyron kan snelheden van boven de vierhonder kilometer per uur halen en is daarmee één van de snelste auto's uit de gehele Gran Turismo Sport car list.

Ben jij een liefhebber van normale wegauto's? Dan is de Group N-klasse bestemd voor jou!


Group 4

In Group 4 zitten de basisracewagens, zonder al te veel modificaties en PK's. In de echte racewereld kennen we de Group 4 klasse ook wel als de GT4. In tegenstelling tot de wegauto's van de vorige pagina, plakken de Group 4-wagens echt op de weg. Je merkt dat ze gemaakt zijn voor het circuitracen.

Group 4 is dan ook de ideale opstapklasse voor de weg naar het echte racegeweld. Dit neemt niet weg dat je alsnog moeite moet doen om je bak op de weg te houden bij hoge snelheden. Tevens heeft vrijwel elke autofabrikant wel één wagen bij de Group 4 zitten. Dat wordt dus je Porsche Cayman door de bochten heen beuken.


Group 3

Waar Group 4 het Gran Turismo-equivalent is van de GT4, is de Group 3-klasse dat van de GT3. Group 3 is dan ook erg vergelijkbaar met Group 4, alleen zijn de auto's wat geavanceerder. Denk daarbij aan meer aerodynamische snufjes, bredere banden en ook een bredere auto an sich.

Net zoals in de Group 4 klasse, is de Gran Turismo Sport car list voor Group 3 ook erg uitgebreid. Maar liefst 28 auto's van vrijwel alle merken nemen deel aan die groep. Vooral de Ferrari 458 GT3 geniet onze voorkeur.


Group 1

En dan zijn we opeens aangekomen bij de beste klasse: Group 1. Deze is vrijwel hetzelfde als de LMP1 serie uit het World Endurance Championship. Het komt er simpelweg op neer dat in deze klasse de 24 uur van Le Mans prototypes zitten.

Deze aerodynamische wonderwagens kunnen enorme topsnelheden bereiken en zijn erop gebouwd om lang door te kunnen rijden. Logisch ook, want zo'n bak moet wel de 24 uur van Le Mans kunnen uitrijden. De blikvangers in deze klasse zijn de Audi R18 TDI, Porsche 919 Hybrid en Toyota TS050, de drie auto's die de afgelopen jaren de dienst uitmaakten op Le Mans.


Group B

Over Group B kunnen we kort wezen, want deze klasse gaat over de rallyauto's. Hierin rijd je dus over besneeuwde of zanderige wegen, op zoek naar grip, terwijl je ook nog je concurrenten achter je wil houden. Een intense klasse dus.

De Group B kent enkele iconische rallywagens van vroeger, zoals de Audi Sport Quattro S1, maar ook recentere krachtpatsers als de Ford Focus RS van Ken Block.


Group X

De laatste klasse is een aparte, want in deze zitten auto's die niet passen in welke andere klasse dan ook. Grotendeels zijn dit conceptauto's die speciaal voor Gran Turismo gemaakt worden en niet eens in het echt bestaan.

Denk bijvoorbeeld aan de conceptwagen van Nissan die laat zien hoe auto's er in 2020 uit zouden kunnen zien, maar er zit ook een heuse Safety Car in Group X. Zeker dus een interessante klasse om eens in te gaan rijden in Gran Turismo Sport.

Volledige Gran Turismo Sport car list

Zoals eerder gezegd komt Gran Turismo Sport komende dinsdag uit. Ben jij benieuwd naar alle features van Gran Turismo Sport? Lees dan gerust eens onze special over die features door. De hele Gran Turismo Sport car list is overigens te vinden op de officiële site.

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2017-10-18 Home, Games & Consoles 0 1475

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende