PlayStation 5 release duurt nog minimaal 3 jaar

PlayStation 5 release duurt nog minimaal 3 jaar

Tsuyoshi Kodera, CEO van Sony, vertelt dit nieuws aan The Wall Street Journal. Hiermee maakt hij korte metten met geruchten over de release plannen van Sony's nieuwste console.

PlayStation 5 release duurt nog even

In hetzelfde interview geeft Sony aan dat er wordt gekeken hoe draagbaarheid in het apparaat kan worden verwerkt. Alhoewel dit eerder al werd gedaan met de PS Vita, is het niet het doel van Sony om enkel een handheld te maken. Kodera verteldt verder: "we hebben een breder perspectief nodig, omdat zoveel dingen vandaag de dag met het internet kunnen worden verbonden." De komende drie jaar kan Sony hier dus aan werken.

Het is een interessante uitspraak, want het doet lichtelijk denken aan de Nintendo Switch. Dit is een hybride tussen een console en een handheld. Gaat Sony het voorbeeld hiervan opvolgen door PlayStation-gaming ook buiten je woonkamer een stuk makkelijker en uitgebreider te maken?

Verder heeft Sony haar focus tot nu toe ook steeds meer gelegd op online subscription services. Het feit dat je bijna overal met het internet verbonden kunt zijn, heeft Sony op een nieuwe manier over haar producten na laten denken. Door de services leert Sony ook beter waar de fans naar op zoek gaan. Zo geeft PlayStation Vue (een televisie service in de Verenigde Staten), ondanks dat het momenteel hevige concurrentie ondervind van Netflix en Amazon, Sony een hoop nuttige gebruikers-data.

Langste zit tot nu toe

Het wordt dus nog een verrassing wat de nieuwe console allemaal gaat brengen. Alhoewel eerder werd aangegeven dat de levenscyclus van de PlayStation 4 ten einde loopt, betekent deze nieuwe informatie dat deze cyclus alsnog de langste wordt die Sony ooit heeft meegemaakt. De PlayStation 4 kwam in 2013 op de markt, dus na de levenscyclus heeft het apparaat minstens acht jaar in de winkel gelegen.

Dat is een hele poos, want de PlayStation 3 kwam in 2007 (deze ging dus zes jaar mee) en de PlayStation 2 kwam in 2000 uit, wat betekent dat die zeven jaar mee is gegaan. De PlayStation 1 kwam in 1995 uit en ging vijf jaar mee. Acht jaar is dus verhoudingsgewijs best een poos!

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2018-05-24 Home, Games & Consoles 0 1763

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende