Top 5 handige Battlefield 1 tips en tactieken

Top 5 handige Battlefield 1 tips en tactieken

Op gamescom is Battlefield 1 speelbaar. Wij gingen nog een keer aan de slag met de nieuwe shooter van DICE. Om je alvast voor te bereiden zetten we 5 Battlefield 1 tips en tactieken op een rijtje om je te helpen op de beursvloer, in de komende beta of gewoon bij release.

5. Controleposten veroveren met explosieven

Veruit de belangrijkste gamemodus is Conquest, ook in het aankomende Battlefield 1. Het speltype steekt in elkaar zoals we gewend zijn: team rood en blauw proberen op een immense map zoveel mogelijk controleposten zo lang mogelijk in handen te houden om te winnen. Maar natuurlijk gaat dat niet zonder slag of stoot.

Vandaar onze eerste tactiek in deze top 5 Battlefield 1 tips: neem als accessoires een of meerdere explosieven mee alvorens je een controlepost gaat her- of veroveren. In het eerste geval is het handig om de explosieven in of op een gebouw te plaatsen dat dichtbij de vlag staat.

Voor de vijand is dit namelijk de aangewezen plek om zich in te verschansen. Met enkele goed geplaatste bommen stort het gebouw in de meeste gevallen in, waarna de tegenstander het loodje legt en de 'veroverbalk' volloopt ten gunste van jouw team. Houd er alleen wel rekening mee dat de cover voor jouzelf en je maten nu ook foetsie is.

Als je een punt wilt verdedigen, is het juist zaak om explosieven op en rondom het veroverpunt te positioneren. Zie het als een vroeg-twintigste-eeuws mijnenveld om de vijand te vertragen en te verrassen.

Top 5 handige Battlefield 1 tips en tactieken - P2

4. Kies de Tank- of Pilot-klasse

Een gameplaykeuze waar niet iedere Battlefield-veteraan blij mee zal zijn, is de keuze van ontwikkelaar DICE om bestuurders van voertuigen en vliegtuigen een eigen klasse te schenken. Als sniper of medic kun je in Battlefield 1 niet snel meer een willekeurig gespawnd vehikel bespringen, maar ben je overgeleverd aan de twee bovengenoemde Eerste Wereldoorlogse vechtersbazen.

Daarentegen biedt een specifieke klasse voor weg- en luchtgevechten wel meer focus in de FPS van DICE. Met de toevoeging van de reusachtige Behemoth-zeppelins, die de verliezende partij kunnen bijstaan, zijn goede piloten sowieso onmisbaar in Battlefield 1. Met alleen anti-aircraft guns op de grond red je het niet tegen deze luchtmonsters met bommen en machinegeweren.

De Tank-klasse staat eveneens zijn mannetje. Onder meer de eerste Britse Mark-rupsbanden rijden over de slagvelden van Noord-Frankrijk tot de Egyptische Sinaïwoestijn. De nu erg verouderde maar voor die tijd goed bepantserde voertuigen vormen voor de meeste infanteristen en kleinere vehikels een grote dreiging. Houd alleen de vijandelijke Anti-tank-klasse goed in het vizier!

Top 5 handige Battlefield 1 tips en tactieken - P3

3. Te paard of te motor door de map crossen

Nu een hele andere manier in deze top 5 Battlefield 1 tips. In een strategische shooter alsBattlefield is hersenloos de map doorkruisen zelden een goed idee. Maar wanneer je een motor of paard kunt bemachtigen inclusief een machinegeweer in je inventaris, maak je veel kans.

Ten eerste maak je met deze reiswijze veel snelheid, zodat je vijandelijke snipers te slim af kunt zijn. Daarbij kun je een tegenstander met grote snelheid benaderen, wat hem of haar compleet kan verrassen en overrompelen.

Met een machinepistool is precisie niet het belangrijkste element voor een geslaagde kill streak, want echt goed richten gaat met deze tactiek moeilijk lukken. Totdat je de vijand flankeert en hem van achter vijandelijke linies genadeloos onder vuur neemt. Door alle overdonderende geluidseffecten van de totale oorlog moeten galopperende paarden en ronkende motoren immers vrij simpel de linies kunnen passeren.

Top 5 handige Battlefield 1 tips en tactieken - P4

2. De lucht in met de Behemoth

Wat het brute, enorme ruimteschip Titan was voor het futuristische uitstapje Battlefield 2142, is de indrukwekkende zeppelin Behemoth in Battlefield 1. Met deze krachtpatser in de lucht valt niet te sollen: een bommenluik en een groot kaliber machinegeweernest aan de onderkant behoren tot zijn arsenaal.

Zoals gezegd vormen de zwakke plekken van de Behemoth de gevechtsvliegtuigen en stationair afweergeschut van onderen. Maar tegen de tijd dat dit technologische wonder met fikse vlammen en explosies uit de lucht wordt geschoten, is de schade aan de vijand door jouw spelen al enorm.

Houdt deze Battlefield 1 tips in de gaten, want de Behemoth kan de strijd opeens veranderen.

Top 5 handige Battlefield 1 tips en tactieken - P5

1. Beste Battlefield 1 tips: Snipen tijdens noodweer

Het dynamische weersysteem van Battlefield 1 is iets waar DICE graag mee pronkt. Stormen van zand, sneeuw of regen worden door de Frostbite Engine dan ook schitterend in beeld gebracht. Misschien nog wel belangrijker is het feit dat spelers hier gebruik van kunnen maken als cover.

Vooral de Scout-klasse met zijn sluipschuttersgeweer heeft baat bij deze zichtontnemende weersomstandigheden. Met zijn scope reikt zijn zicht zelfs in zulke barre situaties veel verder dan zijn opponenten, dus als die niet schuilen zijn ze met een paar welgemikte schoten het haasje.

Dit waren enkele tips voor Battlefield 1 tips en tactieken om te gebruiken. Op gamescom kun je deze zelf gebruiken, want daar is de game speelbaar. Battlefield 1 verschijnt op 21 oktober voor de PlayStation 4Xbox One en PC. Lees ook onze special met Battlefield 1 multiplayer tips.

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2016-08-17 Home, Games & Consoles 0 1171

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende