Mario Party Star Rush Preview - We hebben ongelofelijke haast!

Eerder konden 3DS-eigenaars al aan de slag met Mario Party Island Tour voor hun portie Mario Party on the road. Binnenkort komt hier het nieuwe Mario Party Star Rush bij. Deze game brengt ons de bordspel-ervaring vol minigames die we van Mario Party gewend zijn met één substantiële wijziging. Je hoeft namelijk nooit meer op je beurt te wachten!

Mario Party Star Rush preview

Allemaal tegelijk!

Het nieuwe systeem in Mario Party Star Rush werkt bovendien heel simpel. Alle spelers rollen aan het begin van een beurt tegelijk een dobbelsteen. Zij mogen vervolgens tegelijkertijd hun personage over het bord verplaatsen. Dit klinkt in eerste instantie misschien verwarrend, maar in de praktijk werkt dit systeem verrassend goed!

Aangezien je nu niet meer op je beurt hoeft te wachten, betekent dit natuurlijk ook dat een potje Mario Party een stuk sneller voorbij is. Dit is natuurlijk ideaal als je onderweg even snel een ronde wilt spelen. Met deze wijziging in de gameplay ligt het tempo in Mario Party Star Rush een stuk hoger dan normaal en dat speelt enorm fijn weg.

Mario Party Star Rush preview

Teamwork

Het gebrek aan wachttijden is natuurlijk niet het enige wat nieuw is in Mario Party Star Rush. Zo probeerden we tijden onze speelsessie de nieuwe Toad Scramble-modus uit waarin vier verschillende Toads het tegen elkaar opnemen. Dit gebeurt op een niet-lineair spelbord. Op dit spelbord kunnen de Toads bekende personages van Nintendo rekruteren.

Karakters zoals Mario, Luigi, Donkey Kong en vele anderen kunnen zich aansluiten bij de Toads. Als je één of meerdere personages weet te werven, zullen deze je helpen tijdens mini-games. Hierdoor wordt het makkelijker om snel meer punten te scoren. Je staat samen dus letterlijk een stuk sterker in Mario Party Star Rush!

Mario Party Star Rush preview

Met z'n allen tegen één

Het gevoel van teamwork beperkt zich overigens niet tot de samenwerking tussen je eigen Toad en de personages die zich bij je aansluiten. Zoals we van Mario Party-games gewend zijn, eindigt ieder spelbord met een mini-game waarin je het opneemt tegen een eindbaas. Dit doe je in het geval van Mario Party Star Rush samen met de andere Toads.

De eerste Toad die bij de eindbaas van een spelbord aankomt, zal de mini-game activeren. Als jouw Toad nog niet bij de eindbaas gearriveerd is, zul je moeten button-bashen om zo snel mogelijk mee te mogen vechten tegen de eindbaas. Je tegenstanders hebben hierdoor wel een voorsprong, maar je wordt dus niet meteen uitgesloten van het gevecht!

Vervolgens zul je het dus samen met de andere Toads opnemen tegen de baas van een spelbord. De mini-games die hierbij komen kijken, zijn weer hartstikker vermakelijk! Zo moeten we in één van de mini-games bijvoorbeeld zo snel mogelijk kanonnen laden met bommen die over het terrein verspreid zijn om King Bob-omb aan te vallen.

In een andere mini-game vechten we tegen King Boo, die zwak is tegen zaklampen. We moeten daarom zaklampen langs een reeks obstakels slepen om hem aan te vallen. Natuurlijk nemen we het ook op tegen Bowser, wat gebeurt op een soort galactische racebaan. Wanneer je Toad succesvol het einde van de racebaan haalt, valt deze de grote Koopa aan!

Mario Party Star Rush preview

Mario Party Star Rush preview - Feestpartijtje voor onderweg!

Mario Party Star Rush lijkt weer een enorm vermakelijke toevoeging aan de langlopende Mario Party-reeks te gaan worden. Het tempo van een potje Mario Party gaat flink omhoog door het gebrek aan wachttijden, wat . Alle spelers kunnen nu gewoon tegelijk hun dobbelsteen rollen, wat de mogelijkheid biedt om snel even een potje tussendoor te spelen.

De mini-games en baasgevechten zijn weer tof en brengen een fijn element van teamwork met zich mee. Mario Party Star Rush belooft een leuke belevenis voor onderweg te worden. Wij kijken er in ieder geval naar uit om in oktober weer een feestje te vieren met Mario, de Toads en al hun vrienden!

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2016-08-31 Home, Games & Consoles 0 900

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende