Battlefield 1 multiplayer tips & tricks voor beginners

De Battlefield 1 open beta is begonnen. Iedereen kan nu de game alvast testen en daardoor kunnen miljoenen gamers elkaar de komende tijd online afknallen. Vandaar dat wij je watBattlefield 1 multiplayer tips geven, zodat je bovenin de ranglijsten komt te staan.

PTFO

In Battlefield is teamwork erg belangrijk om te winnen. Dat betekent dus ook: PTFO! Voor degenen die niet weten waar PTFO voor staat, PTFO is een afkorting voor ‘’play the fucking objective’’.

Speel dus sociaal en in het belang van het team, en ga niet als een lone wolf proberen zo veel mogelijk kills te scoren. Bovendien krijg je veel meer punten als je vlaggen verovert en vijandelijke basissen opblaast dan als je voor een zo hoog mogelijke K/D ratio gaat. En zodra je wat meer objective-based gaat spelen komen de kills vanzelf wel.

Battlefield 1 multiplayer tips & tricks voor beginners - P2

Help je teamgenoten

Zoals in het vorige punt ook wel is benoemd is teamwork erg belangrijk in Battlefield 1. Dat betekent ook: vervul je rol in je squad. Als je een medic bent kun je verbanden neergooien die van alle teamgenoten in de buurt de gezondheid aanvult.

Daarnaast kun je ook teamgenoten weer tot leven wekken, gedurende een korte tijd nadat ze zijn neergeschoten. Als je als je bijvoorbeeld als Support speelt kun je munitietassen neerzetten om je teamleden te bevoorraden. En natuurlijk krijg je voor alles XP waarmee je weer kunt levelen!

Battlefield 1 multiplayer tips & tricks voor beginners - P3

Wapen en classkeuze

De wapenkeuze in Battlefield 1 maakt heel veel uit voor je speelstijl. Elk geweer heeft een ander schademodel, vuursnelheid, bereik, terugslag en een reeks aan andere factoren die het wapengevoel beïnvloeden.

Je kunt je wapenkeuze in voorgaande Battlefield games, maar zeker in Battlefield 1 door het dynamische weer, baseren op de map waarop je gaat spelen. Na verloop van tijd zul je de maps beter leren kennen, en dus ook weten of de afstand waarop je gaat vechten. Sommige wapens zijn namelijk beter in close combat en andere zijn handiger voor veraf.

Ook kun je je keuze baseren op het feit of er voertuigen aanwezig zijn op de map. Als er geen voertuigen aanwezig zijn, heeft het natuurlijk geen zin om een gadget-slot te vullen met iets wat je toch niet gaat gebruiken.

Battlefield 1 multiplayer tips & tricks voor beginners - P4

Ken de map

Maps zijn groot in Battlefield. Maar dat betekent ook dat er enorm veel routes en manieren zijn die je van punt A naar punt B brengen. Na verloop van tijd en als je meer gaat spelen dan leer je vanzelf wel deze afsnijweggetjes kennen. Als het goed gaat dan weet je op ieder moment je positie op de map en hoe je het snelst naar een ander punt kunt komen. Soms is het alleen verstandig om juist een andere route te nemen om bijvoorbeeld een tank te ontwijken die je weer kan flanken.

Ook belangrijk om te weten zijn de routes waar het meeste verkeer langs komt. Sommige wegen zijn populair om naar een bepaald objective te komen. Als je iets aan het verdedigen bent, is het dan erg handig om eens net iets langer dat specifieke straatje in de gaten te houden.

Battlefield 1 multiplayer tips & tricks voor beginners - P5

Heb ogen in je achterhoofd

Omdat je vaak met veel mensen tegelijkertijd in een server tegen elkaar strijdt, gebeurt er ook veel om je heen. Geweervuur, tanks, granaten, opspattend zand en rook die je zicht belemmeren. Zet een headset op een maak gebruik van het uitgebreide sound design dat deBattlefield games hebben.

Probeer daarnaast open ruimtes te vermijden en zo min mogelijk te sprinten. Als je normaal loopt, let je namelijk veel meer op de details en heb je veel meer kans om die ene tank die net de hoek om komt te zien en jezelf in veiligheid te brengen.

Vanaf 21 oktober kun je op je Xbox One, PlayStation 4 en PC aan de slag met de uiteindelijke versie van Battlefield 1. Voor nu kun je het spel op al die platformen ook alvast uitproberen in de open beta.

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2016-08-31 Home, Games & Consoles 0 986

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende