Tekken 7 release - 5 dingen die je moet weten!

We wachten natuurlijk al een tijdje op de Tekken 7 release, maar begin volgend jaar kunnen we dan eindelijk met de vechtgame aan de slag. Er valt voor zowel ware Tekken-veteranen als nieuwe spelers veel te beleven. Zo zullen oude features een upgrade krijgen, maar worden er ook volledig nieuwe features toegevoegd.

1. Verhaalmodus

Zo zal deze Tekken 7 release net als eerdere games in de reeks weer een verhaalmodus bevatten. De verhaalmodus wordt wel in een nieuw jasje gestoken. Je krijgt in Tekken 7 als speler namelijk de keuze om het verhaal als Heihachi of Street Fighter-veteraan Akuma te doorlopen. Akuma is natuurlijk een oude bekende uit de Street Fighter-games.

Akuma en Heihachi konden het eerder al tegen elkaar opnemen in de crossover-game Street Fighter X Tekken. Vanaf nu maakt Akuma dus ook deel uit van de daadwerkelijke verhaallijn van Tekken. In het eerste speelbare stuk van de verhaalmodus zien we hoe Heihachi en Akuma elkaar één op één te lijf gaan.

De exacte relatie tussen de twee strijders is vooralsnog onduidelijk. Wel lijkt Akuma in ieder geval banden te hebben gehad met Kazumi, de vrouw van Heihachi die gestorven is in een gevecht tot de dood met haar eigen echtgenoot. Een interessant gegeven aan de verhaalmodus is dat er gedurende het gevecht ook cutscenes plaatsvinden.

De verhaallijn lijkt zich te gaan richten op het verleden van de familie Mishima. Zo zal er ook voor de eerste keer een jonge versie van Kazuya, de zoon van Heihachi, speelbaar zijn. Het lijkt er dan ook op dat er eindelijk meer duidelijkheid zal komen over het ontstaan van de vete tussen vader en zoon.


2. Rage Arts

In de Tekken 7 release zullen nieuwe speciale aanvallen worden toegevoegd, die Rage Arts worden genoemd. Wanneer een personage gebruik maakt van zijn of haar Rage, wordt een enkele aanval veranderd in een soort superaanval. Dit betekent wel dat alle Rage van dit personage vervolgens meteen op is.

Wanneer de Rage Arts gebruikt worden, zal er een reeks aanvallen automatisch uitgevoerd worden. Zo zal Heihachi zijn tegenstanders bijvoorbeeld slaan, de lucht inwerpen met eenuppercut en vervolgens zijn Demon Breath-aanval uitvoeren. Een zeer krachtige en effectieve combo dus!

Ook is er de mogelijkheid om de zogeheten Rage Drive te activeren, waarmee een reeks aanvallen tijdelijk sterker wordt. De Rage Drive is niet zo effectief als de Rage Arts. Verder valt het mechaniek van Rage Arts te vergelijken met bijvoorbeeld de Super Moves uit Street Fighter.


3. Nieuwe deelnemers

Zoals je van een nieuwe Tekken-game kunt verwachten, zullen er zich debutanten bij hetroster voegen. Misschien wel één van de meest intrigerende personages onder de debutanten is de Italiaanse exorcist Claudio Serafino. Claudio is namelijk het hoofd van een mysterieuze organisatie die nauw betrokken lijkt te zijn in veel historische gebeurtenissen.

Claudio zal gebruik maken van een soort bovennatuurlijke kracht die Starburst genoemd wordt. Claudio's hand zal gloeien als hij gebruik kan maken van de sterke Starbust-aanvallen. Ook zal Claudio in het verhaal een grotere rol spelen. Heihachi Mishima zal namelijk proberen om hem te werven voor zijn bedrijf Mishima Zaibatsu.

Andere interessante personages zijn onder andere de Arabisch uitziende Shaheen, het door J-pop geïnspireerde meisje en de enorme robotachtige Gigas. Ook zal Kazumi, de eerdergenoemde overleden vrouw van Heihachi, voor het eerst speelbaar zijn. Het is nog niet duidelijk hoe zij terugkeert, maar wel is bekend dat het beruchte Devil Gene in haar lichaam zit.


4. Bekende gezichten

Natuurlijk zullen er ook een hoop oudgedienden terugkeren in de Tekken 7 release. Zo werd eerder deze week bekend dat ook Lee Chaolan weer zijn opwachting zal maken. Lee zal twee verschillende outfits hebben, waardoor je ook als zijn alter ego Violet kunt spelen, die eerder al in Tekken 4 en Tekken Tag Tournament 2 verscheen.

Ook populaire personages zoals Law, Paul Phoenix, Hwoarang, Kazuya, Jin en Devil Jin zullen terugkeren voor het zevende toernooi. Tekken-veteranen kunnen dus gewoon weer aan de slage met hun persoonlijke favorieten. Maar hoe zit het eigenlijk met de routiniers die vooralsnog ontbreken op het roster dat momenteel meer dan 30 personages bevat?

Zo valt het bijvoorbeeld op dat de terugkeer van bekende characters als Lei, Eddy en Kuma nog niet bevestigd zijn voor het toernooi. De ontwikkelaars van Bandai Namco hebben daarom aangegeven dat zij naar de fans zullen luisteren en proberen de selectie hierop aan te passen. Dikke kans dus dat je favoriete personage dus alsnog in de definitieve Tekken 7release zit!


5. Mooier dan ooit

De Tekken 7 release zal de eerste toevoeging aan de reeks zijn op de huidige generatie consoles. Het is dan ook vanzelfsprekend dat alles er nu nog mooier uit zal zien dan ooit tevoren! Van de uitgebreide details in de levendige stages tot de gespierde lijven van de strijders, alles is nu nóg scherper vormgegeven.

Inmiddels is al bevestigd dat de Tekken 7 release op de PS4 zal draaien op 1080p en 60fps. Het is nog niet bekend of dit ook het geval zal zijn bij de Xbox One- en PC-versies. Desalniettemin ziet de game er oogverblindend uit en kunnen wij niet wachten.

De Tekken 7 release zal plaatsvinden op 31 maart 2017.

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2016-09-20 Home, Games & Consoles 0 1475

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende