Playstation 4 Pro aangekondigd tijdens PlayStation Meeting

Playstation 4 Pro aangekondigd tijdens PlayStation Meeting

Zoals verwacht is vandaag tijdens het PlayStation Meeting evenement de PlayStation 4 Pro onthuld. De krachtigere variant van de PlayStation 4 biedt naast 4K- en HDR-ondersteuning ook betere prestaties. Hiervoor is de console voorzien van een betere GPU en processor.

PlayStation 4 Pro officieel onthuld

De PlayStation 4 Pro, die eerder bekend stond onder de codenaam NEO, is gemaakt voor gamers die alleen genoegen nemen met de beste prestaties. De PlayStation 4 Pro heeft hiervoor een aantal hardware-upgrades gekregen. De GPU is twee keer zo snel als de videokaart in de PlayStation 4. Hierdoor heeft de console meer rekenkracht om veeleisende taken uit te voeren. Deze GPU is nodig om ervoor te zorgen dat de console games soepel kan draaien wanneer deze uitgevoerd worden in 4K en HDR.

Ook de CPU is sneller gemaakt. Tijdens de PlayStation Meeting werd niet bekend hoeveel sneller de CPU zal zijn. De clockrate van de console heeft in ieder geval een upgrade gekregen ten opzichte van zijn oudere broer. De Pro is daarnaast standaard voorzien van een harde schijf van 1 terabyte.

Diverse games getoond in 4K

Diverse games werden in 4K-resolutie getoond tijdens het evenement, om de kracht van de console weer te geven. Verschillende uitgevers en ontwikkelaars waren te gast om te tonen hoe hun games draaien op de PlayStation 4 Pro. Games als Horizon: Zero DawnMass Effect: Andromeda en Call of Duty: Infinite Warfare konden rekenen op een demonstratie op het evenement.

Zoals verwacht werd ook meer verteld rondom de PlayStation VR. Zo werd duidelijk dat de VR-bril van Sony ook profijt gaat hebben van de betere prestaties van de PlayStation 4 Pro. Denk hierbij aan extra grafische effecten en hogere framerates. Dit alles moet bijdragen aan een aangenamere speelervaring tijdens het dragen van de PlayStation VR.

PlayStation Pro release en prijs bekend

Gamers die een PS 4 Pro in huis willen halen, hoeven niet lang te wachten om hun daad bij het woord te voegen. De nieuwe console van Sony komt namelijk al op 10 november in de winkels te liggen, en heeft een adviesprijs van 399 euro. Naast de PlayStation 4 Pro is op het evenement ook de kleinere versie van de huidige PlayStation, de Slim, getoond.

Bron: XGN.nl

Playstation 4 Pro aangekondigd tijdens PlayStation Meeting

Geplaatst op 2016-09-08 Home, Games & Consoles 0 1055

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende