Just Dance 2017 Review - Swingen op de nieuwste tracks

Er is een aantal series binnen de wereld van het gamen dat elk jaar een nieuw deel mag omarmen. Elke september kijken de voetbalfans reikhalzend uit naar het nieuwste deel binnen de FIFA-reeks, en november is standaard de maand van Call of Duty. Maar tussen al die drukte is er nog een serie die elk jaar van zich laat horen, en ook dit jaar is dat niet anders.

Het gaat hier natuurlijk om Just Dance 2017, een serie met een schare fanatieke dansfans. Oktober is voor die fans het moment waarop de hartslag omhoog gaat en het nieuwe deel op de deurmat valt. In de Just Dance 2017 review nemen we een kijkje of dit nieuwste telg binnen de dansfamilie de eer hoog weet te houden.

just dance 2017 review

In je eentje of met een groep

Aan het aanbod van de game ligt het in ieder geval niet. Just Dance 2017 kent talloze modi om te spelen, zowel in je eentje, als tegen of met anderen. Vanzelfsprekend is het mogelijk om tegen elkaar te dansen en de hoogste score neer te zetten. Zeker als je met elkaar in de woonkamer danst kan dit leuke momenten voortbrengen.

Daarnaast is het mogelijk om ook in co-op met elkaar nummers onveilig te maken, waarbij je samen een progressiebalk vult. Scoor je genoeg punten dan verdien je een edelsteen, en het gaat er natuurlijk om dat je zoveel mogelijk van die stenen bij elkaar weet te sprokkelen. De nadruk ligt bij de Just Dance serie al jaren op het behalen van een zo hoog mogelijke score, en ook in Just Dance 2017 word je doodgegooid met scores en leaderboards.

just dance 2017 review

Strijd online tegen andere dansers

Ben je heel ambitieus, dan kun je de online arena inspringen om het op te nemen tegen andere dansers. Hiervoor is de World Dance Floor dan ook bedoeld. Hier speel je in real-time met andere mensen en strijd je live voor het goud. Hier kom je echter wel de top van de Just Dance-spelers tegen, dus wees voorbereid op flinke tegenstand.

Maar ook als je wilt dansen om calorieën te verbranden kun je bij Just Dance 2017 terecht. In Sweat kies je namelijk een afspeellijst, en tijdens het spelen laat de game zien hoeveel je al verbrand hebt. De verscheidenheid aan modi in de game is aangenaam, al zijn er helaas geen nieuwe modi bijgekomen. Je moet het doen met het bekende.

just dance 2017 review

Verschillende manieren om te spelen

En met Just Dance 2017 kan dat wederom op verschillende manieren. De Xbox heeft daar de Kinect-sensor voor, en de PlayStation moet het doen met de PlayStation Camera of de Move-controllers. De apparaten van Nintendo werken zoals in eerdere delen met de Wii remotes. Tevens is het mogelijk om je smartphone weer in te zetten als controller.

Deze techniek is al reeds bekend binnen de Just Dance-serie, maar het blijft mooi dat het nog steeds ondersteund wordt. Door de Just Dance app op je telefoon te installeren en in te loggen, kun je heel gemakkelijk verbinding maken met de game. Eenmaal ingelogd is het een kwestie van een lied kiezen en gaan.

just dance 2017 review

Tracking werkt niet altijd perfect

Wat wel opvalt is de mate waarin de tracking verschilt per gekozen speelmanier. De smartphones en motion-controllers werken bijvoorbeeld zonder al te grote problemen, maar de geteste PlayStation 4-versie in combinatie met de PlayStation camera werkt dikwijls niet goed mee. De camera verliest je vaak uit het oog, waardoor bewegingen niet goed of helemaal niet geregistreerd worden. En zie dan maar eens een highscore te behalen.

Wees dus op je hoede bij het kiezen van een speelmethode, want gebrekkige registratie haalt je helemaal uit het spel. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Die technische mankementen zijn gelukkig niet altijd aan de orde, en als alles werkt kun je volop losgaan op de vele nummers die in Just Dance 2017 zitten gestopt.

just dance 2017 review

Haal de nieuwste nummers in huis

Zo heb je de keuze uit de recentere grote hits van onder andere Justin Bieber, Maroon 5 of Ariana Grande. Maar er zitten ook wat meer nostalgische nummers in de afspeellijst verwerkt, waarbij je moet denken aan bijvoorbeeld Queen. Ubisoft heeft in Just Dance 2017 een diverse lijst met nummers weten te stoppen, waardoor er voor elk wat wils is.

De ultieme ervaring heb je echter als je naast de normale game ook toegang hebt tot Just Dance Unlimited. Deze dienst kan het beste gezien worden als een soort van Spotify binnenJust Dance 2017, en middels de service kun je op nog veel meer nummers dansen. Zo zitten er populaire liedjes uit vorige games tussen, maar ook exclusieve nummers die je alleen via Just Dance Unlimited kunt spelen.

just dance 2017 review

Nog meer muziek met Just Dance Unlimited

Als je Just Dance 2017 in huis haalt krijg je gratis 90 dagen Just Dance Unlimited van Ubisoft als geschenk, maar daarna zal je in de buidel moeten tasten voor je weer bij de extra grote catalogus kunt. En ergens is dat best wel jammer. Just Dance Unlimited zit namelijk vrijwel naadloos in de rest van de game verwerkt, en je zal die extra nummers dus regelmatig tegenkomen tijdens het scrollen, om ze vervolgens niet te kunnen spelen.

Just Dance Unlimited kun je dan ook goed zien als de Season Pass voor de basisgame, zoals andere games dat ook doen met downloadbare content. Toch is het jammer om te zien dat Ubisoft de extra nummers er niet gewoon kostenloos bij heeft gestopt. Zeker voor een bepaald deel van de doelgroep – de wat jongere kinderen – hebben niet altijd genoeg geld om naast de gewone game ook een abonnement op te hoesten. Je ontneemt hen daardoor een deel van het plezier, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

just dance 2017 review

Just Dance 2017 Review - Veel inhoud, weinig nieuws

Al met al is Just Dance 2017 een solide nieuw hoofdstuk binnen de serie, ondanks dat er maar weinig vernieuwing is doorgevoerd. Er is een ruime verscheidenheid aan modi beschikbaar om te tackelen, en de ondersteuning van een mobiele telefoon als controller zorgt ervoor dat praktisch iedereen met een console met Just Dance aan de slag kan. Het is wel spijtig dat niet alle techniek achter de dansgame lekker werkt, wat resulteert in bewegingen die niet goed of helemaal niet geregistreerd worden.

Ook het feit dat er voor Just Dance Unlimited betaald dient te worden geeft een ietwat nare nasmaak. Zeker omdat juist die service de reeds interessante playlist met nummers nog meer aanvult. Daarmee is Just Dance 2017 voor de trouwe fans zeker een aanrader, maar kan de hobbymatige danser in principe ook prima verder met de delen die reeds thuis liggen.

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2016-11-18 Home, Games & Consoles 0 1136

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende