Nintendo Switch release en prijs onthuld tijdens livestream

Het is officieel, de Nintendo Switch release vindt plaats op 3 maart. Nintendo heeft dit nieuws bekendgemaakt tijdens een livestream vanuit Tokio. De adviesprijs voor het apparaat ligt op 299 dollar, en het is dus vrij aannemelijk dat de Europese prijs op 299 euro uitkomt.

Nintendo Switch release details bekendgemaakt

Naast de Nintendo Switch release en prijs is er nog meer informatie verschaft omtrent de nieuwe spelcomputer. Zo heeft Nintendo onthuld dat de Switch regiovrij zal zijn, wat inhoudt dat games uit de ene regio ook op consoles uit een andere regio gespeeld kunnen worden, en vice versa. Alle content werkt dus te allen tijde op alle consoles. Verder gooit Nintendo het online gamen op de schop.

Was online gamen tegen en met andere op vorige spelcomputers van het bedrijf nog gratis, op de Nintendo Switch zal hier vanaf eind dit jaar een betaald abonnement voor nodig zijn. Gelukkig zijn alle online diensten na launch eerst voor onbepaalde tijd gratis te proberen alvorens er betaald moet worden. Specifieke prijzen zijn op het moment van schrijven nog niet bekend, en het bedrijf komt hier op een later tijdstip op terug.

nintendo switch release

Meer informatie over Joy-con controllers

Tot slot heeft Nintendo meer informatie vrijgegeven over de controllers die gebruikt worden bij de Nintendo Switch release. De console is namelijk uit elkaar te schuiven, waarbij twee kleinere controllers tevoorschijn komen. Deze zogenoemde Joy-cons zijn de primaire manier om de console te gebruiken. Elke Joy-con heeft vier actieknoppen, een thuis-knop en een analog stick.

De kleine controllers hebben tevens de mogelijkheid om Amiibo te scannen voor gebruik in-game. Verder zit er in elke Joy-con een accelerometer, vergelijkbaar als in de bekende Wiimote. Technisch gezien komt de spelcomputer bij de Nintendo Switch release dus met twee controllers, zodat spelen met anderen bij aankoop direct mogelijk is.

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2017-01-14 Home, Games & Consoles 0 937

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende