Dit zijn de drie beste Eerste Wereldoorlog games

Dit zijn de drie beste Eerste Wereldoorlog games

Battlefield 2, 3 en 4 spelen zich af in het heden en het kort verleden. De laatste Call of Duty games spelen zich af in de toekomst. De twee franchises hebben beide totaal andere communities, maar ze waren het beiden eens over één ding. Er moest vernieuwing komen.Terug naar de roots, dat is waar de fans om vroegen.

Van de beste Eerste Wereldoorlog games setting hebben wij drie games gekozen die je moet hebben gespeeld.

3. Verdun - de Eerste Wereldoorlog simulator

De game van Nederlandse makelij Verdun is een game die vooral inzet op realisme en is daarom een mooie toevoeging aan de lijst beste Eerste Wereldoorlog games. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om net als in Battlefield 1 te gaan en staan waar je wil. In Verdun gelden de regels van het echte leven, ben je goed geraakt door één kogel, dan ben je in de meeste gevallen ook gelijk dood.

In de game is het de bedoeling om de loopgraven van de vijand te veroveren en met je team je eigen loopgraven te verdedigen. De mappen zijn dus redelijk lineair. Deserteren is dodelijk in de game. Je kan dus niet de vijandelijke loopgraaf aanvallen als het de beurt is van je team om te verdedigen.

De game heeft ieder jaar rond kerst een wapenstilstand ronde in de roulatie. Beide teams kunnen voor korte tijd tegen elkaar voetballen en sneeuwballen gooien. Dit is bijzonder om mee te maken in een game waar je elkaar normaal dood moet maken. Deze wapenstilstand is niet door één van de ontwikkelaars verzonnen. Het is namelijk in de Eerste Wereldoorlog voorgekomen dat er tijdens de kerstdagen onofficieel een wapenstilstand werd uitgeroepen, waarbij de vriend en vijand met elkaar kerst vierden. Er is zelfs een film over gemaakt, genaamd Joyeux Noël.

Dit zijn de drie beste Eerste Wereldoorlog games - P2

2. Battlefield 1 - bijzondere verhalen over de wereldoorlog

Battlefield heeft na lange tijd een moderne setting te hebben gehad, de overstap gemaakt op de Eerste Wereldoorlog. Veel fans waren daar ontzettend blij mee.

In Battlefield gaat het eigenlijk vooral om de multiplayer, maar de singleplayer is ook om te smullen. Vooral de eerste missie is best een mooie ervaring. Telkens als je dood gaat krijg je de naam in beeld van een soldaat. Je speelt dus als een andere soldaat als je dood gaat. Ook krijg je informatie over de Eerste Wereldoorlog door middel van een voice-over.

Verder krijg je in de game mooie cut scenes te zien, bijvoorbeeld wanneer een Engelse soldaat oog in oog staat met een Duitse soldaat en ze er voor kiezen om elkaar niet neer te schieten. Je ziet de emotie in de animaties en je hebt leeft je even in hoe het in die tijd zou zijn geweest.

De samenstelling van de single- en multiplayer en de kippenvel momenten maakt Battlefield 1een bijzondere oorlog ervaring die je zeker een keer gespeeld moet hebben en hoort daarom in de lijst beste Eerste Wereldoorlog games.

Dit zijn de drie beste Eerste Wereldoorlog games - P3

1. Valiant Hearts: The Great War - puzzelen tijdens een wereldoorlog

Valiant Hearts is de platform game van Ubisoft die uitkwam in 2014. De game bevat een hoop puzzels die je met verschillende karakters moet oplossen en dat allemaal tijdens de Eerste Wereldoorlog.

In Valiant Hearts speel je met verschillende karakters van zowel de Geallieerden als de Centrale Mogendheden. Met deze karakters moet je je door de levels wanen. Ieder level of ook wel hoofdstuk, heeft meerdere puzzels die je moet voltooien. Bij deze puzzels moet je gebruik maken van de verschillende soorten karakters. Zo is er bijvoorbeeld de hond, waarmee je onder gifgas wolken kan blijven en de Franse kok die met zijn pollepel gaten kan graven.

Tijdens het maken van de puzzels kan je genieten van de prachtige muziek en de getekende visuals. De game is ook erg leerzaam. De game heeft namelijk een samenwerking met de documentaire serie 'Apocalypse'. Er zitten dus een hele hoop leermomenten in de game, bijvoorbeeld als je voor het eerst gifgas tegenkomt. Hier komt dan een weetje over van in beeld.

De game is dus erg bijzonder door de speciale samenstelling van puzzels, een mooi verhaal en alle feiten.

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2017-04-05 Home, Games & Consoles 0 1604

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende