Waarom Xbox Scorpio kopen? - 5 redenen!

De originele Xbox One is in mei 2013 aangekondigd en later dat jaar op 22 november in Nederland uitgebracht. De eerste opvolger: Xbox One S is afgelopen jaar in december uitgebracht in Nederland. Deze Xbox versie heeft een aantrekkelijker- en kleinere body. Officieel kan het apparaat tijdens vluchten zelfs ingecheckt worden als (extra!) handbagage. Ook is het stroomblok ingebouwd in deze versie.

In tegenstelling tot de Xbox One S kan de Xbox Scorpio naast films ook games afspelen in 4K ultra HD resolutie. Om dit mogelijk te maken heeft de Xbox Scorpio veel sterkere hardware zoals een snellere processor en meer grafisch geheugen. Deze grafische verbeteringen zorgen er wel voor dat het apparaat volgens Digital Foundry rond de 500 euro zal kosten.

De Xbox Scorpio zal in staat zijn om alle games af te spelen die oorspronkelijk voor de originele Xbox One en Xbox One S zijn uitgekomen. Naast de prijs zul je hier de top 5 redenen om de Xbox Scorpio te kopen lezen. Dit kan zijn als je wilt upgraden of als je nog niet een Xbox One hebt en wel van plan bent om er een te kopen.

5. Spelen van virtual reality games

Microsoft is van plan om in 2018 ‘mixed reality’ content uit te brengen voor de Xbox One waaronder Project Scorpio.

Alhoewel heeft Microsoft nog niet aangekondigd welke VR headsets ondersteund zullen worden op de Xbox Scorpio. Door de krachtige processor zal het apparaat wel in staat zijn om de high-end VR brillen zoals de HTC Vive en Oculus Rift van Facebook te ondersteunen.

4. Als je van plan bent om een 4K televisie te kopen

Als je van plan bent om een 4K televisie te kopen, maar de aankoop uitstelt omdat er nog niet genoeg 4K content voor uit is. is de Xbox Scorpio de ideale console om jou over te halen.

Naast 4K video content op Netflix en UHD Blu-Rays kun je bijna geen andere native 4K content afspelen op je 4K tv. Naast films en series is games het ideale medium om van native 4K content te genieten.

Wel raden wij je aan om een 4K televisie te kopen met HDR10 en/of Dolby Vision ondersteuning zodat je het meeste uit de Xbox Scorpio kunt halen.

3. Als je al een Xbox One of Xbox One S hebt en niet te tevreden bent over de prestaties

De originele Xbox One draait games op een resolutie van 900p en schaalt deze op naar 1080p. Daardoor zien dezelfde games er veel beter op de PlayStation 4 dan op de originele Xbox One.

Xbox Scorpio is in staat om games op 1080p televisies af te spelen met 4K supersampling. Dit houdt in dat games betere textures krijgen, ondersteuning voor anti-aliasing krijgen en andere voordelen van 4K die worden gecomprimeerd naar 180p.

Naast de grafische verbeteringen zal de snellere processor ook in staat zijn om sneller en vloeiender door het menu te gaan van de Xbox One. Zo wordt de gebruikservaring flink verbeterd ten opzichte van de Xbox One en Xbox One S.

2. Als je al een 4K tv hebt

Als je al in je woonkamer of slaapkamer een 4K tv hebt staan en, je geïnteresseerd bent om te gamen in 4K. Als jouw TV HDR 10 en/of Dolby Vision ondersteunt kun je volledig gebruik maken van mogelijkheden van de Xbox Scorpio.

In tegenstelling tot de PS4 Pro is de Xbox One Scorpio wel in staat om UHD Blu-Rays af te spelen. Zo kun je thuis nagenoeg een bioscoop ervaring creëren als je naast een 4K HDR tv ook een Dolby Atmos speaker set hebt staan.

Net als de PS4 Pro is de Xbox Scorpio in staat om games af te spelen in 4K en 60 frames per seconde voor de optimale game ervaring. Zo komen Xbox One games beter tot hun recht op de Xbox Scorpio dan op de originele Xbox One of Xbox One S.

1. Het is goedkoper dan een gaming pc

Toen afgelopen jaar de Xbox Scorpio door Microsoft werd aangekondigd, werd er geclaimd dat de console de krachtigste console aller tijde zou worden. Naast de pure specificaties werd het al snel duidelijk dat Project Scorpio een geduchte concurrent zou worden voor PC gaming.

Goede gaming PC’s kosten vele malen meer, maar zijn wel uitgerust met de meest moderne processoren en grafische kaarten. Xbox Scorpio gebruikt een Jaguar CPU in plaats van een Ryzen CPU van AMD. Een redelijke gaming pc is uitgerust met een snellere en efficiëntere Kaby Lake CPU van Intel.

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2017-04-12 Home, Games & Consoles 0 1608

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende