Pokemon Gold en Silver komen dit jaar uit op de 3DS Virtual Console

Deze gouwe ouwe Pokémon games kun je vanaf 22 september downloaden. Dit is dezelfde dag waarop Pokken Tournament DX voor de Nintendo Switch uitkomt.

De game is oorspronkelijk in Japan in 1999 uitgebracht en later in het najaar van 2000 in Noord Amerika verschenen. Europese Pokémon gamers konden wachten tot de lente van 2001 om de game te spelen.

Nintendo heeft ervoor gekozen om de games in de oude originele visuele staat over te zetten naar de 3DS Virtual Console. Als je de game niet hebt gespeeld op de Game Boy Color kun je nu je slag slaan om deze Pokémon klassieker te spelen.

Net als alle andere Pokémon games in de Virtual Console worden ook deze versies toegankelijk gemaakt met de 3DS draadloze communicatie feature. Zo kun je direct Pokémon ruilen met Pokémon Red en Blue, en de speciale Pikachu editie van Pokémon Yellow. Naast het ruilen van Pokémon kun je deze functionaliteit gebruiken om met je vrienden of mensen onderweg Pokémon gevechten aan te gaan.

Pokemon Gold en Silver

Pokemon Bank toegang met Pokemon Gold en Zilver

Deze Pokémon games worden toegankelijk gemaakt om je Pokémon naar Pokémon Ultra Sun of Pokémon Ultra Moon te brengen via de Pokémon Bank. Zo kun je in de nieuwe 3DS games alle Pokémon vangen om een Pokémon meester te worden.

Als je meer wilt weten over deze Pokémon games kun je volgende week de Nintendo Spotlight Stream kijken op 13 juni om 18:00 Nederlandse tijd. Dit is de E3 persconferentie 2017 van Nintendo.

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2017-06-07 Home, Games & Consoles 0 871

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende