GTA 6 setting - 5 steden die kunnen dienen als nieuwe thuisbasis

GTA 6 setting - 5 steden die kunnen dienen als nieuwe thuisbasis

Grand Theft Auto 5 kwam alweer een tijd geleden uit. Met de verhaal dat Rockstar inmiddels begonnen zou zijn aan een zesde deel, starten ook alle geruchten over de eventuele thuisbasis voor de nieuwe game. Zo gaan de verhalen over een poging om GTA naar het buitenland te verplaatsen. Tokio was hiervan al eens het hoofddoel en mede daarom werd GTA: Tokyo, maar ook GTA: Bogota, al eens vastgelegd door Take-Two Interactive, het moederbedrijf van de uitgever van Grand Theft Auto.

Hoewel de geruchten over een buitenlands avontuur gaan en Rockstar mensen naar Tokio heeft gestuurd voor onderzoek, lijkt zij het zelf bij nader inziens toch niet te zien zitten. Het wegennet van Tokio zou te complex zijn. Daarnaast zitten er vele merknamen en auto's in de game die een probleem zouden worden, mocht GTA 6 zich in het buitenland afspelen. Het meest aannemelijke is dus dat er, na New York, Miami en de Californische steden, opnieuw een Amerikaanse regio of stad gekozen zal worden als thuisbasis voor de game.

Wij zetten alvast de 5 meest interessante opties op een rijtje voor de nieuwe GTA 6 setting.

5. GTA 6: Miami

Met GTA 3 waren we, na New York, al eens in de mooie stad op Florida en liepen we langs de palmbomen op Miami Beach. Het was de eerste keer dat Grand Theft Auto naar 3D ging en het was een mooie ervaring. Nu vele jaren later zijn de mogelijkheden voor 'Vice City' veel groter. Zo is er tegenwoordig de mogelijkheid om te zwemmen, dus waarom niet terug gaan?

Daarnaast is Miami met haar vele grote feesten natuurlijk een broedplaats voor drugscriminelen en andere louche mensen. Rockstar kan hiermee vrij eenvoudig een verhaallijn bedenken waarin je de strijd aan gaat met deze mensen of juist de klusjes voor ze opknapt. Daarom staat Miami op nummer 5 in onze GTA 6 setting special.

GTA 6 setting - 5 steden die kunnen dienen als nieuwe thuisbasis - P2

4. GTA 6: San Francisco

San Francisco is vanwege zijn ligging uitermate geschikt voor een GTA 6 setting. De altijd zonnige stad met water aan weerzijde heeft daarnaast ook een goede verdeling tussen rijk en arm uit veel verschillende etnische groeperingen. Met een dikke cruise op het water op of op de fiets de minder bedeelde wijken in. Er is veel variatie en dat maakt de stad interessant.

Natuurlijk was GTA met de San Andreas serie al eens in San Francisco, maar werd destijds - in tegenstelling tot andere steden - niet volledig gecovered. Omdat de GTA 5 serie ook al voortborduurde op het Californische gebied (San Andreas) is het een logisch idee dat andere delen nu ook volledig uitgewerkt worden. Dit idee wordt versterkt omdat Rockstar eerder al eens aangaf voorgaande delen graag bij elkaar te willen stoppen, om een zo uitgebreid mogelijke map te maken.

GTA 6 setting - 5 steden die kunnen dienen als nieuwe thuisbasis - P3

3. GTA 6: Seattle

Seattle zou een perfecte locatie zijn voor de nieuwe GTA game omdat deze stad een goede combinatie is tussen stad en platteland. De afstanden in de grootste stad van de staat Washington zijn niet groot waardoor je jou snel tussen de verschillende gebieden zou kunnen verplaatsen.

Verder is Seattle omgeven door vele eilanden en water en heeft de stad vele karakteristieke gebouwen zoals de Space Needle. Seattle kent tevens een onmiskenbaar drugsnetwerk waaruit Rockstar genoeg inspiratie kan putten voor een nieuw verhaal. Alle factoren voor een ideale GTA 6 setting.

GTA 6 setting - 5 steden die kunnen dienen als nieuwe thuisbasis - P4

2. GTA 6: Boston

Misschien is het na al die tijd aan de westkust wel gewoon weer tijd om terug te gaan richting het Oosten. Boston zou in dat geval een goede optie zijn. De oudste stad van Amerika heeft een groot wegennet en een goede verdeling tussen rustige buitenwijken en de drukke stad. Daarnaast is er veel rivaliteit van oudsher tussen families vanwege hun support voor de verschillende sportteams in de stad.

Genoeg inspiratie voor een goed verhaal. Daarnaast biedt Boston ook de mogelijkheid voor Rockstar om nieuwe dingen toe te voegen aan de game. In Boston sneeuwt het veel en vaak, dus dit is de uitgelezen mogelijkheid om eens met wisselden weersomstandigheden te spelen. Dit biedt ook de kans om naast motoren en boten, ook sneeuwgerelateerde voertuigen zoals sneeuwscooters aan een GTA 6 game toe te voegen.

GTA 6 setting - 5 steden die kunnen dienen als nieuwe thuisbasis - P5

1. GTA 6: Las Vegas

Las Vegas is misschien wel de meest voor de hand liggende stad voor een GTA 6 setting. De stad, die is opgebouwd in de woestijn, is een sprookjeswereld vol met bijzondere gebouwen en hun vele kleuren en lichtjes. Perfect om een lichaam vanuit het nachtleven eens in de donkere woestijn te dumpen. De onbetwiste nummer 1 in onze GTA 6 setting special.

Daarnaast zit de stad vol met verschillende soorten mensen die allemaal geluk en rijkdom najagen. Mensen die makkelijk geld willen maken, maar ook die niet proberen hun laatste hebben en houden te verliezen. Een perfecte combinatie tussen rijke, gelukkige en wanhopige mensen. Vegas zou de perfecte plek zijn waarin spelers die de zogenaamde ‘American Dream’ najagen, zichzelf tegenkomen door gierigheid.

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2017-07-27 Home, Games & Consoles 0 1693

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende