The Legend of Zelda Breath of the Wild Preview - Laat maar komen!

Op het Nintendo Switch preview event was dezelfde demo als de versie die eerder werd getoond op de Wii U. Maar dat is natuurlijk geen probleem, want de game ziet er nog net zo veelbelovend uit als het er op de oudere console uitziet. De grote open wereld die voor je opdoemt nadat Link al die jaren heeft geslapen is net zo mooi groen als op de versie voor de Wii U.

Handig extraatje

Maar de Nintendo Switch heeft natuurlijk wel een groot voordeel. Wanneer je met de game op de TV aan het spelen bent dan ziet de game er nog mooier uit dan het er op de Wii U uit ziet. Hoewel je op sommige plekken wel goed moet kijken voor het duidelijk is, is de titel voor de nieuwe console toch net even iets scherper en zijn de kleuren nog weer net even iets meer helder.

Wanneer iemand op de TV iets wil kijken, dan wilde dat vroeger nog wel eens voor problemen zorgen. Maar wanneer je The Legend of Zelda Breath of the Wild door wilt blijven spelen, en laten we eerlijk zijn, dat zal je waarschijnlijk wel willen, kun je rustig op de tablet verder spelen. Je zou verwachten dat de grote open wereld van Breath of the Wild de tablet van de Switch even aan het werk zal zetten. Maar dat is niet het geval, het overschakelen van de tv naar de console gaat vrijwel direct zodat je meteen verder kunt met genieten van de nieuwe titel.

the legend of zelda breath of the wild preview

Hetzelfde als op de Wii U? Geen probleem

Verder lijkt de game niet veel nieuwe features te brengen voor de nieuwe console. Maar dat moet natuurlijk geen probleem zijn. Voor mensen die op dit moment al een Wii U in huis hebben staan zal de nieuwe Breath of the Wild geen reden zijn om te Switchen naar de Switch. Maar de betere rekenkracht van de nieuwe console maakt dat mensen die de oude console nog niet in huis hebben toch een goede reden hebben om voor de versie op de Nintendo Switch te kiezen.

Zoals gezegd was de demonstratie exact hetzelfde en direct aan het begin van game. Link heeft vele jaren geslapen en wordt gewekt door een vrouwelijke stem. Hij wordt wakker in een soort grot en vindt zijn eerste nieuwe stukje gereedschap waarmee hij de wereld moet verkennen; de Sheika Tablet. Dit is een steen waarmee hij deuren kan openen en, zo blijkt later, de wereld mee kan verkennen.

the legend of zelda breath of the wild preview

Een hele nieuwe wereld

Zodra je de grot opent komt de grote open wereld van het nieuwe Hyrule voor je tevoorschijn en rent Link naar de rand van een klif om de gigantische groene vlakte in zich op te nemen. Onder aan de kleine bergpas loopt een mysterieuze oude man naar een kampvuur toe en achter hem zie je de restanten van The Temple of Time. Vervolgens word je erop uitgestuurd en kun je gaan en staan waar je maar wilt.

Zoals je leest is de demo inderdaad exact hetzelfde als die je ook online kunt bekijken. Maar wanneer je de titel eenmaal aan het spelen bent zal je zelf ook merken dat die eerste stappen in het nieuwe Hyrule niet erg zijn om een paar keer opnieuw te maken. De grote open wereld zoals je die als kind misschien fantaseerde terwijl je Ocarina of Time aan het spelen was, is nu ook daadwerkelijk een grote, zelfs gigantische, open wereld.

the legend of zelda breath of the wild preview

The Legend of Zelda Breath of the Wild Preview - Kom maar op!

Al met al lijkt het met The Legend of Zelda Breath of the Wild voor de Switch wel goed te gaan komen. De game ziet er voor de nieuwe console toch weer net even iets beter uit en de wereld lijkt misschien zelfs net een stukje groter dan het lijkt op de Wii U. Maar dat laatste kan ook een kwestie van perceptie zijn natuurlijk.

Het voordeel dat je zowel op de TV als op de tablet kunt spelen is een grote, zo kun je de mooie game ook onderweg meenemen of op de tablet verder spelen wanneer iemand de TV nodig heeft. De nieuwe titel laat nog eventjes op zich wachten, het moet een releasetitel worden voor de Nintendo Switch. Het lijkt er in ieder geval op dat de game het wachten waard gaat worden!

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2017-01-19 Home, Games & Consoles 0 1178

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende