Mario Kart 8 Deluxe Review - Completer dan ooit

De Nintendo Switch heeft een fantastische launch achter de rug. Het apparaat verkocht ontzettend goed op de dag van release, en het is nog steeds lastig om een Switch te bemachtigen. Dit succes ging uiteraard gepaard met de release van het langverwachte en door de critici geprezen The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Nu bijna zo'n twee maanden later is het tijd voor Nintendo's tweede grote titel voor de Switch. Mario Kart 8 Deluxe is een port van Mario Kart 8 dat verscheen voor de Wii U in 2014. Mario Kart 8 was het best verkopende Wii U spel, en verkocht wereldwijd zo'n 8.26 miljoen exemplaren. Het is dan ook niet gek dat precies deze titel een port krijgt voor de Nintendo Switch.

Maar Mario Kart 8 Deluxe is meer dan een port. In Mario Kart 8 Deluxe vind je namelijk ook de inhoud van de DLC die voor Mario Kart 8 aangeschaft kon worden. Deze DLC bestond uit 16 extra tracks, 6 extra personages en de snelheidsklasse 200cc. Daarnaast vernieuwt Mario Kart 8 Deluxe ook de Battle Mode en voegt nog enkele andere veranderingen toe die deze port net iets meer uniek maakt dan z'n voorganger.

Mario Kart 8 Deluxe Review - Mario Kart completer dan ooit

Tijdloos concept

Het principe van Mario Kart staat al jaren als een huis. In verschillende tracks neem je het op tegen 11 tegenstanders is het de bedoeling om na drie rondes als eerste over de finish te schuren. Dit word je echter niet makkelijk gemaakt, want je tegenstanders zullen er alles aan doen om jou van je eerste plek te beroven door je te bekogelen met allerlei iconische Mario voorwerpen.

In Mario Kart 8 Deluxe doe je dat in 25 nieuwe tracks, waaronder 5 tracks cross-overs zijn van andere bekende Nintendo series, en 23 retro tracks die volledig opnieuw zijn ontworpen in HD. In tegenstelling tot Mario Kart 8, zijn al deze 48 tracks vanaf het moment dat je het spel opstart allemaal speelbaar.

Ook bijna alle personages zijn op een enkeling na allemaal beschikbaar vanaf het begin. Aangezien Mario Kart 8 Deluxe een versterkte port is van Mario Kart 8 is werkt dit, want de meeste mensen die Mario Kart 8 hebben gespeeld zitten er niet op te wachten om alles nogmaals te moeten ontgrendelen.

Mario Kart 8 Deluxe Review - Mario Kart completer dan ooit

Nog steeds ondersteboven

Juist hierdoor voelt Mario Kart 8 Deluxe meer toegankelijker dan ooit. Het moment wanneer je het spel opstart is een groot deel van de inhoud al tot je beschikking. Auto-onderdelen ontgrendel door zo veel mogelijk muntjes te verzamelen tijdens het racen. Doordat je na het afronden van een racewedstrijd telkens weer een nieuw onderdeel ontgrendelt, zal je al snel nog een race willen spelen om dit nieuwe ontgrendelde auto-onderdeel uit te proberen.

Qua gameplay is Mario Kart 8 Deluxe amper veranderd. Je scheurt nog steeds met karts, motoren en quads door de tracks heen. Dit gebeurt allemaal met zo nu en dan slim gebruik van Mario Kart 8's anti-zwaartekracht mechanic. Hierdoor rijden de personages ondersteboven op zelfs op muren en voelen de tracks soms aan als een wilde achtbaanrit!

Een nieuwe toeging zijn ''Smart Steering'' en ''Auto-accelerate.'' Dit zijn toevoegingen speciaal voor nieuwe spelers. Smart Steering zorgt ervoor dat de speler niet van de baan kan raken, terwijl Auto-accelerate ervoor zorgt dat de speler automatisch drift in een bocht zonder de rechterschouder knop in te drukken.

Wanneer Smart Steering en Auto-accelerate aan staan verlies je wel de mogelijkheid om de gloednieuwe Ultra Mini-Turbo te activeren. Wanneer je lang genoeg drift in een bocht kunnen naast de blauwe en oranje vonken nu ook roze vonken verschijnen. Door de rechterschouder knop los te laten activeer je deze extra boost, hierdoor voelt Mario Kart 8 Deluxe als de snelste Mario Kart tot heden.

Mario Kart 8 Deluxe Review - Mario Kart completer dan ooit

Battle Mode meer dan verbeterd

Waarin Mario Kart 8 Deluxe echt uniek is van z'n voorganger is in de Battle Mode. Deze is namelijk helemaal vernieuwd en verbeterd. De Battle Mode voelde in Mario Kart 8 nogal afgeraffeld en inspiratieloos aan, en ook wij waren er kritisch over in onze Mario Kart 8 recensie terug in 2014. De ballon-gevechten vonden plaats op standaard tracks die niet ontworpen zijn met de Battle Mode in gedachten, zoals dat voorheen altijd gebeurde.

Nintendo heeft dit probleem meer dan opgelost in Mario Kart 8 Deluxe. Niet alleen spelen de ballon-gevechten weer zoals voorheen, maar ook zijn er nog 4 andere modi toegevoegd. Bob-Omb Blast, Shine Thief en Coin Runners keren terug uit eerdere verschenen Mario Kart spellen, terwijl Renegade Roundup een gloednieuwe toevoeging is.

In Mario Kart 8 Deluxe voelt de Battle Mode beter en chaotischer (op een goede manier) dan ooit. Tijdens modi zoals Shine Thief en de ballongevechten zullen de Koopa schildjes je om de oren vliegen, terwijl in Bob-Omb Blast spelers elkaar bekogelen met exploderende Bob-Omb bommetjes.

Dit gebeurt in 8 verschillende arena's die allemaal uniek ogen en spelen. Vooral Urchin Underpass uit Splatoon is een fantastische toevoeging. Nintendo is er in geslaagd met deze versterkte port de Battle Mode weer aantrekkelijk te maken.

Mario Kart 8 Deluxe Review - Mario Kart completer dan ooit

Nintendo's grootste

Mario Kart 8 Deluxe heeft zelfs nog meer nieuwe toevoegingen. Het spel bevat naast de originele en DLC personages ook nog vijf nieuwe personages. Publieksfavoriet Bowser Jr. maakt eindelijk zijn opwachting in Mario Kart 8 Deluxe, en ook King Boo en Dry Bones keren terug naar de racebaan.

Eén van de meest unieke toevoegingen zijn toch wel het Inkling meisje en de Inkling jongen uit Splatoon als speelbare personages. Splatoon wist hoog te scoren terug in 2015, en behoort nu al tot één van Nintendo's grootste series. Het is dan ook niet voor niets dat de Inklings mogen mee racen samen met personages uit Animal Crossing en Link uit The Legend of Zelda.

Daarnaast is de online mode ook sterk verbeterd. Uiteraard zijn zowel alle tracks als Battle modi speelbaar online, en bij de Battle modi is het zelfs mogelijk om elke ronde weer een andere Battle modi te spelen. Online races en battles speel je met uiterlijk 12 spelers, terwijl je lokaal met uiterlijk 8 speler kunt spelen. Ook hoef je nu niet meer de online kamer te verlaten om van wagen of personage te verwisselen, zoals in Mario Kart 8.

Dit zijn allemaal erg gunstige toevoegingen die het online spelen net wat soepeler maken.

Mario Kart 8 Deluxe Review - Mario Kart completer dan ooit

De definitieve versie

Qua nieuwe toevoegingen houdt het hier op voor Mario Kart 8 Deluxe. Er zijn naast de inbegrepen DLC tracks ook geen nieuwe tracks te vinden in Mario Kart 8 Deluxe. Is dit erg? Nee, want ook Mario Kart 8 blijft gewoon een fantastisch spel. De toevoegingen van Mario Kart 8 Deluxe maken Mario Kart 8 Deluxe de definitieve versie van dit spel. Alles speelt net even wat gunstiger. Er zijn net wat meer aantrekkelijke toevoegingen en vooral de Battle Mode voelt gloednieuw aan.

Is Mario Kart 8 Deluxe het aanschaffen waard ook wanneer je Mario Kart 8 al in bezit hebt? Ons antwoord daarop is ja, want met Mario Kart 8 Deluxe heeft Mario Kart nog nooit zo compleet en toegankelijk gevoeld als nu. Verwacht geen gloednieuwe ervaring van Mario Kart 8 Deluxe, maar eerder een uitbreiding van de ervaring die Mario Kart 8 speler al eerder schonk.

Door het feit dat je de twee Joy-Con controllers van je Switch kunt losklikken om op elk moment tegen elkaar te spelen in tabletop mode, lijkt het wel alsof Mario Kart 8 altijd al gemaakt was voor de Nintendo Switch. Het schermpje van de Switch tablet is natuurlijk wat klein, maar het werkt.

Mario Kart 8 Deluxe Review - Mario Kart completer dan ooit

Als je Mario Kart 8 voor de Wii U nog nooit hebt gespeeld, dan is de beroemde multiplayer speelsensatie verplichte kost. Wanneer je Mario Kart 8 wel hebt gespeeld voelt 60 euro misschien wat veel voor een spel wat je al bezit met wat extra toevoegingen, maar je zal je geld er mee dan uithalen.

Mario Kart 8 Deluxe is de definitieve versie van Mario Kart 8, een spel dat na 3 jaar nog niets van zijn glorie is verloren. Het spel ziet er nog steeds prachtig uit en speelt nu zelfs 1080p met 60fps, en dat terwijl Mario Kart 8 al één van de mooiste Wii U games was. Met Mario Kart 8 Deluxe heeft de Nintendo Switch zijn eerste multiplayer topper te pakken.

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2017-04-26 Home, Games & Consoles 0 1756

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende