Xbox One X features - Dit kan de nieuwe Microsoft console

De Xbox One X zal eind dit jaar al op de markt komen, om precies te zijn op 7 november. De console zal dan voor 499 euro te vinden zijn in de winkel. Je kunt de console al pre-orderen bij een aantal winkels. De nieuwste uitgave in de Xbox familie door Microsoft wist meteen een goede indruk achter te laten als een hele sterke console, dus zetten we hier alle features op een rijtje.

De kleinste, maar sterkste console

Microsoft liet er bij de onthulling geen gras over groeien: De Xbox One X is de sterkste console die ooit gemaakt is. Microsoft laat concurrent Sony daarmee achter zich als het om pure kracht gaat. Als je alles op een rijtje zet schijnt de Xbox One X zo'n 40% sterker te zijn dan de normale Xbox One. Dit is een van de Xbox One X features die Microsoft maar al te graag benadrukt.

Met zoveel kracht verwacht je misschien een gigantische machine, maar Microsoft heeft alles in een mooi strak ontwerp kunnen proppen. De Xbox One X is daarmee de kleinste Xbox die ooit op de markt is gebracht, kleiner zelfs dan de Xbox One S en de Xbox 360 Slim. De console heeft een simpel rechthoekig design, dat niet zou misstaan in de woonkamer.

Een overzicht van de specificaties is als volgt:

  • GPU: 6 teraflops geklokt op 1.172Ghz
  • RAM: 12GB GDDR5
  • Bandbreedte: 326GB per seconde
  • Graphics: 4K en 4K UHD Blu-ray playback
  • Koeling: Vapor chamber

Speel in de beste kwaliteit

Voor iedereen die met een groot vraagteken zit na het zien van de specificaties zullen we hier uitleggen waarom de Xbox One X specs zo goed zijn. Zo zijn games te spelen in native 4K resolutie, wat neerkomt op vier keer zoveel pixels als een Full HD televisie. De 6 teraflops GPU zorgt voor genoeg grafische kracht om games zo scherp mogelijk weer te geven.

Net als op de Xbox One S kun je dankzij de Xbox One X features ook genieten van HDR. Deze afkorting staat voor High Dynamic Range en zorgt voor een grotere contrast ratio tussen licht en donker. Hierdoor springen de graphics er nog meer uit en schitteren kleuren als nooit te voren.

Ook qua audio zit je goed bij de Xbox One X. Premium Dolby Atmos geluid zorgt voor een ruimtelijke ervaring waardoor je midden in de game terecht komt en kunt horen waar specifieke geluiden vandaan komen. Je krijgt hierdoor het gevoel alsof je in de bioscoop zit.


Xbox One X Enhanced

Er is ook een speciale Xbox lijn voor games in het leven geroepen genaamd 'Enhanced on Xbox One X'. Een select aantal games zal een 4K HDR boost krijgen en op een hogere framerate draaien om van de betere Xbox One X features gebruik te maken.

Veel Xbox One games zullen deze boost bij de release al hebben, maar ook oudere games kunnen een boost verwachten. Gears of War 4Forza Horizon 3MinecraftResident Evil 7Final Fantasy 15Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands en Rocket League zijn enkele titels die een gratis update zullen krijgen wanneer de Xbox One X uitkomt.

Interessant is dat Microsoft ontwikkelaars niet verplicht om games in 4K uit te brengen. Ontwikkelaars mogen zelf kiezen wat ze met de kracht van de Xbox One X doen. Volgens ontwikkelaar Turn 10 duurde het slechts een aantal dagen om Forza Motorsport 6 te porten naar de Xbox One X, dus studio's zouden er niet al te veel moeite mee moeten hebben om hun games in de beste kwaliteit te weergeven.

Ook voordeel zonder 4K televisie

De Xbox One is al tijden backwards compatibel met Xbox 360 games, en daar komen klassieke Xbox games ook nog bij. Je kunt deze games ook allemaal spelen op de Xbox One X en kunt dan genieten van een extra boost in prestatie. Games draaien op een hogere framerate, zullen meer details bevatten en hebben kortere laadtijden.

Mocht je nog geen 4K televisie in huis hebben dan zul je met de Xbox One X net zo goed een beter prestatie kunnen verwachten. Met het zogenaamde super-sampling worden 4K games teruggedraaid naar een 1080p resolutie, waardoor je een veel scherper beeld krijgt dan bij normale 1080p games.

Speel alle games met alle accessoires

De launch van een nieuwe console gaat wel eens gepaard met een droogte in games. De Nintendo Switch had bijvoorbeeld een heel bescheiden line-up tijdens de release. Een van de mooie Xbox One X features is dat je daar geen last van zult hebben, want je kunt gewoon alle Xbox One games spelen op de console. Zoals we op de vorige pagina al zeiden kun je daarnaast ook nog Xbox 360 en originele Xbox games spelen.

Ook qua accessoires kun je alles gebruiken wat op de normale Xbox One werkt. Alle Xbox One controllers, headsets en bijvoorbeeld racesturen kun je gewoon aansluiten op de Xbox One X. Apparatuur van games als LEGO Dimensions en Skylanders werkt ook nog steeds wil je die op de Xbox One X spelen.

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2017-06-13 Home, Games & Consoles 0 358

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende