Monopoly Mario editie aangekondigd door Hasbro

De Mario editie van Monopoly heet Monopoly Gamer en komt binnenkort in augustus uit. Vanaf dan kun je de dobbelsteen rollen om als eerste alle belangrijke locaties uit Super Mario Bros. games te kopen.

Naast de locaties zijn ook de speelbare karakters, muntjes, kaarten en dobbelstenen in stijl van Super Mario. Zo doorloop je net als in Super Mario Bros 3. een landkaart van belangrijke locaties zoals kastelen van Peach en Browser en ook woestijn levels en onderwater levels.

Het grootste verschil tussen normale Monopoly en de Monopoly Mario editie

In het normale Monopoly als je op een speciaal vak komt moet je een kaart pakken en een opdracht uitvoeren. Dit kan het betalen van een boete zijn of dat je naar een andere locatie op de kaart moet gaan. Als die locatie leeg mag je het kopen anders betaal je de eigenaar overnachtingkosten als hij of zij hier een hotel heeft staan.

Daarentegen krijg je met de vier speelbare karakters in de Mario editie toegang tot de speciale kracht ‘Super Star’ als je op een speciaal vakje op het speelbord landt. Zo rolt Mario een dobbelsteen en krijgt hij het aantal muntjes van de bank van hoe hoog hij gedobbeld heeft. Peach mag dan huur opnemen van alle locaties die ze in bezit heeft. Verder verzamelt Yoshi alle muntjes op het spelbord en, steelt Donkey Kong drie muntjes van elke speler.

Ook bevat deze versie van Monopoly maar een dobbelsteen met puntjes. Hasbro heeft ervoor gekozen om spelers combinaties met een tweede dobbelsteen uit te laten voeren. Op de tweede steen staan de alom bekende groene- en rode schilden, en andere plaagitems uit Mario Kart. Net als in Mario Kart kun je de schilden en andere items gebruiken om munten van jou medespelers afhandig te maken.

De Monopoly game eindigt pas als alle acht de eindbazen zijn verslagen. Iedere keer als een speler voorbij start komt mag hij/ zij een eindbaas verslaan. Dit doe je door munten te betalen en door een cijfer te dobbelen die hoger is dan het cijfer dat op de kaart staat. Bij het verslaan van Browser moeten alle spelers optellen van wat ze verzameld hebben, degene met de meeste punten wint.

Net als moderne games kun je extra karakters voor Monopoly Gamer er los bij kopen. Zo kun je de karakters Wario, Luigi, Toad, Boo, Rosalina, Fire Mario en Tanooki Mario los kopen in booster packs.

Monopoly Mario editie

Bron: XGN.nl

Geplaatst op 2017-07-01 Home, Games & Consoles 0 1838

REAGERENLaat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

ARCHIEF

Laatste reacties

Geen reacties

Artikel zoeken

Vergelijk 0
Vorige
Volgende